Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

lördag 29 oktober 2011

ORNÖ RUNT, 26 MAJ 2012

Nu är sista helgen i maj bokad för regatta! Revansch är målet!

Vi kommer i alla fall att vara mycket snabbare än förra året då de mesta på Magda var nytt inkl seglen.. Inte så lätt att trimma till grejorna..

LÄNK till hemsida.

Gasvajer del 2..

När jag väl demonterat hela vajern så upptäckte jag att den inte var trasig som vi trodde. Det var fästet för vajerhöljet vid motorn som släppte taget IBLAND.. Ok jag slipper i alla fall åka till Solna och köpa en ny! Bara att åka till Biltema och leta fram två lagom stora gummibussningar till fästet och montera allt igen. Och hoppas att allt fungerar igen till våren!

fredag 28 oktober 2011

Kanske kommer vi till Högakusten med Magda redan i sommar?

Det fantastiska sommarljuset i Norr och den krispiga men varma luften, matchar det klara havsvattnet som likt flytande bergskristall kramar de knappt hörbara klapperstenarna i strandbrinken. Blå,blåare blåast är himlen och havet.. Tranströmer? Nej bara min egen tolkning av favoritstranden på smultronstället Trysunda, strax söder om Örnsköldsvik

Vackra bilder kommer snart...
en titta gärna på filmen från Ulvöregattan 2010, dag 1-2.

Dax att lacka om?

Jag köpte ju en reklamflagga till Magda inför Ornörunt..

Den här känns ju "lite" mera genomtänkt (och dyrare)

tisdag 25 oktober 2011

Riktigt skön segelaction..



Man ser många filmer av den här sorten.. Denna var riktigt skön och fartig, och man inser hur samtrimmad en besättning behöver vara!

söndag 23 oktober 2011

När Magda står på varvet blir det mera tid över för annat..

En varm och skön höst dag som denna var perfekt för en liten tur med "trajan" Måns plåtade och jag körde..



Hade tänkt att ta mig en sväng till varvet för att montera bort den gamla gasvajern.. Den behöver bytas och jag måste ta bort och mäta längden på den innan vi beställer en ny.

söndag 16 oktober 2011

Nu är det klart med båtplats vid Högakusten..

Äntligen tog jag fart och fixade tre rejäla bojstenar. Nästan ett ton cement uppdelat på tre "klumpar" Bara hoppas att det blir bra is på viken vid stugan så att vi kan rulla ut dem!


Vi hann även med en tur till kusten söder om Örnsköldsvik och hittade flera fina hamnar att besöka med Magda.. Jag har räknat ut att det bör ta ca 50 timmar att segla upp till stugan , om vi kan passa på att segla upp i lite sydliga vindar förstås!




Iphone-bilder från vackra Bönhamn. Vi längtar verkligen att få upp båten hit till högakusten och börja träna lite inför Ulvöregattan 2013.. Ett av målen för vårt lilla segelbåtsprojekt!

tisdag 11 oktober 2011

Vintertäckningen på. Höstjobben planeras...





Det blir ett litet backjobb på kölen som har lite blåsor av "epoxisläpp". Troligen blev det lite för tunt epoxilager på vissa delar av kölen efter mina slipningar i strävan efter fin form och yta.. Dock ett litet jobb jämfört med vårens bottenrenovering! I vinter blir det byte av gasvajer, renovering av wincharna och lite småfix i kajutan.

lördag 8 oktober 2011

Väjningsplikt!

Tråkigt att se..

Man undrar över historien bakom.. Kanske har den bara slitit sig från sin boj eller?





Båten såg vi omhändertagen vid jättepiren i staden Leuca i Södra Italien, där Joniska havet möter Adriatiskahavet. Jag återkommer snart med lite roligare bilder på finare båtar från vår resa i Apulien, dvs längst ned på Italiens klack..

måndag 3 oktober 2011

Fartig bild från KM 2011

Nu är motorn körd med glykol..

Jag har inte hunnit byta olja i vare sig motor eller drev.. Men dock är både toan och motorn räddade från ev. förfrysning! Jag tänker helt klart täcka båten innan snön kommer, bilden nedan är från våran första vinter med Magda, jag monterade ställning i minus 15 grader, inte kul alls!


Vi vet ju ännu inte hur vintern blir? Kanske ännu en vargavinter här i mälardalen! Botten renoveringen känns som om den blev bra i alla fall.. Lite rost vid kölskarven och några rostbubblor här och där hittades. Så en lätt fixning med vinkelslip och epoxi blir det i alla fall till våren..


Men jag slipper i alla fall för evigt den hemska blå självpolerande bottenfärgen!! :-)