Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

måndag 30 juni 2014

Förra årets segling över Gävlebukten

23 timmar från Öregrund till Sunsvalls hamn.. En av de tuffare etapperna jag gjorde förra sommaren. Men medvind och halvvind gjorde resan snabb och bekväm, trots sjögång från en tidigare hård sydlig vind.. Min yngsta son max var med och höll sällskap!


















Efter en natt i Sundsvall blev det tidig start för sista etappen till Ö-vik. Förbi Högbondens vackra fyr och in i skärgården söderifrån..

söndag 29 juni 2014

Nu får det allt bli roligare väder..

Jag längtar efter sommar och segling... Men det dröjer ett litet tag till innan semestern börja. Till helgen tror vi i alla fall på bättre väder, och då det blir helgsegling runt Runmarö/Sandhamn






Men sen ska vi njuta av Högakustens färger ett par veckor innan det blir dax för lite segelsemester i Stockholms skärgård, hoppas på solen och värmens återkomst!!! 

onsdag 11 juni 2014

Först för lite sen för mycket...vind

Roslagen sea race...Väder prognosen på torsdag morgon inför fredag/lördagnatt ser för stadig ut och för tuff för mig, Helena och Magda! Kuling 15 med 22 m/s blir inget kul med nordlig vind när vi ska norrut...

Vi hoppas på bättre vindar och väder tills på söndag i stället och tar en träningsdag på Nämdöfjärden. Någon som vill sparra?? :-)




lördag 7 juni 2014

RSR, Lidingö till Furusund

Väderprognoserna skiftar och vi laddar för race igen.. Träning och transport till Lidingö på torsdag och start ca 19.-tiden på fredag kväll..Vi hoppas på en fin sommarnatt med mycket halvvind... och varmt...

Bjuder på lite fina bilder från 2012 så länge!







Resultat 2012..."Småbåtsvindar?"