Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

torsdag 8 januari 2015

SRS 2015, check!

Vi har som tidigare tagit ut mätbrev för Magda med code zero seglet.. Det har inte så ofta lönat sig men nu börjar vi få koll på när det fungerar bra och ibland klart bättre än spinnaren eller fock!

NF standard SRS är ju i år 1,098 och med coden så får vi 1.107 och som shorthanded (vilket vi oftast seglar) 1,095. Detta känns ju som ett "lagom" SRS.. Men frågan är ju såklart hur det står sig gentemot andra båtar!! :-)

Sail On!


torsdag 1 januari 2015

Race planeringen tar form!

Ornö runt är en klassiker för oss nu med deltagande 2011-14. I år går starten den 23 maj. Senaste åren har det varit 5-7 NF som startat och det är ett bra sätt att kolla vår egen status på både båt och besättning. Sen är ju arrangemanget väldigt trevligt både som segling och den sköna stämningen på Ornö före och efter tävlingen.




Vi har ju även deltagit i NO CREW arrangemangen sedan starten av "solo challenge" i mitten av augusti och satsar även på "one star" den 12 juni dvs ca 24 timmars solo segling mot Gotland och tillbaka. Dock behövs lite extra säkerhetsutrustning inhandlas, AIS och PLB är ett krav samt en torrdräkt blir det också. Sen blir det troligen "Gran prix" i början på september. Eller ev "Nordic yacht open" som är en mycket trevlig shorthand segling från Bullandö och runt Sandhamn. Se filmen från NYO 2012 HÄR

Foto Johan Söderström

Sen missar vi nog inte NF-race, dvs tävling och trevlig samvaro ordnad av NF-förbundet. Med 10 talet NFar på startlinjen.



Foto Niclas Stang

Hoppas nu på en varm april så att jag snabbt och smidigt kan plasta färdigt lagningen kring mastfoten och hitta samma fina riggtrim i år igen som vi hade förra sommaren! Sen dyker det säkert upp nått annat som behöver fixas. Och vanligt så är det ju alltid nått med elektroniken ombord som behöver åtgärdas eller kalibreras! Sail on.