Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

torsdag 13 januari 2011

Äntligen ligger de på hyllan och väntar...


Nya seglen för sommaren 2011, Storsegel och fock från Next, de kallar sina sk. stringsegel för Vector och är belastningsorienterade genom inlagda trådar i seglen. De är lätt gråfärgade genom en skyddsfilm, sk taft, på ena sidan. Spinnakern är även den från Next och vit med ett blått och gult fält i mitten. Spinnakern kommer även att få en spinnakerstrumpa från North sails. Känns toppen kul och åtgärder för ett snabbare skrov är planerade så nu väntar vi bara på våren!

2 kommentarer:

  1. Nefi är byggd 1984 och vi är 4:e ägare. Köpte henne i Malmö våren 2008.
    Seglen är bytta enligt följande: stor 2006, vi sydde ny självslående rullfock 2009, och spinnacker 2010. Samtidigt sydde vi ny sprayhood och bomkapell. Alla seglen utom spinnackern är från Quantum. Spinnacker beställde vi från Polen.
    I köpet ingick också en genacker som knappt var använd. Nästa "projekt" blir ett sittbrunnsbord. Är lite aundsjuka på ert fina ;)

    SvaraRadera
  2. Hejsan.. missade detta inlägg tidigare. Kul med lite nya segel, använder ni genackern något. Har själv funderat lite på en sk code zero på rulle. Men de blir rätt dyra. Man får väl vänta ett par år och spara lite! Jag har även en äldre mylar-genua som går toppen-fint i lättare vindar. Funderar på att fixa ett SRS- brev för att kunna segla på 1.11. kan kanske vara värt på vissa tävlingar.? Det blev toppen bra med nytt bord som kan användas både i kajutan och i sittbrunnen.. Lite synd på flaskbaren.. men vårat ordinarie bord var lite slitet oxå.. Roger

    SvaraRadera