Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

tisdag 19 juli 2011

Nu längtar vi till havet!!!

Efter några dagars jobb till så bär det av till Stockholms skärgård. Bunkrat lite extra och Magda känns i fin form. Lite justeringar gjordes för infästning av codezero seglets rulle och topp-snurra. Med det seglets 37 m2 och spira samt preventer-säkrat storsegel så kan vi länsa i full fart och hårdvind/sjö!!

Om vädret tillåter så kan det bli havssegling till Fårö...

3 kommentarer:

  1. Hur har ni preventersäkrat? Nån bild på det?

    SvaraRadera
  2. Bara ett block vid förstaget och ett 10mm skot med nylonkärna tillbaka till bommen. Jag tror att bästa fästpunkte är bommnocken, ur ett hållbarhetsperspektiv alltså. skotet går sedan till ett skotlås på taket. Man måste alltså lossa skotet om man vill gippa.. Är ni ute o seglar fortfarande? Hur går det med tävlandet?

    SvaraRadera
  3. Vi är hemma och jobbar ett tag. Ska vara lediga i augusti, men båtlivet får konkurrera med lite ombyggnadsfix och att C ska bli morfar. Nästa race blir 13 augusti och Jonnnie Walker Cup. Förutom våra måndagsseglingar så klart :)

    SvaraRadera