Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

fredag 16 december 2011

Lys upp i mörkret, kanske med hjälp av tomten?!

Efter några cykelturer i mörkret kunde jag konstatera att det behövdes lite extra lyse.. Efter en kort marknadsundersökning blev råden att satsa på en bra pannlampa. Dessa finns ju i alla möjliga modeller och prestanda, vilket ju även avspeglar sig på PRISET. Den dyraste jag hittade var en SILVA för 4500:- !!

Dock har SILVA en mindre variant med laddabart batteri och fantastisk bra effekt, 145 lumens ( starkt ljus..) och ca 20 timmars drift tid. SILVA, X-trail plus, 1500-1900:- Den fungerade toppenbra på cykelhjälmen i skogen och kommer att fungera fint på båten både under färd och för ev. meckande i mörka hörn..

Den gick fint att montera på hjälmen med de extra medföljande fästena.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar