Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

måndag 2 april 2012

Mera pyssel..

En sjövattenpump till diskvatten har vi länge önskat.. Nu blir det en genomföring till och lite ventiler och filter så kan man koppla två fotpumpar (en för färsk och en för sjövatten) till samma kran vid diskhon..


Jag investerade även i en ny borr, 21 mm passar utmärkt till 1/2 tums genomföringen men även till nya lagerhylsan för nedre rodertappen, där krävs dock ännu mera finlir och lite tur för att få ett perfekt resultat!

3 kommentarer:

  1. Man blir lite avundsjuk ;( Det där med pumpen är ju intressant, fast undrar om det funkar att "blanda" salt- och sötvatten i samma ledningar?

    SvaraRadera
  2. För vår del går det bra.. dvs knappt bräckt havsvatten! Men om ni dricker vattnet ur kranen så kanske det kan smaka aningens salt? det blir ju bara någon decimeter slang som båda vatten-sorterna passerar.. Annars så kan man ju klart leva med två kranar!!

    SvaraRadera
  3. Kanske man skall ha två "kranar" i alla fall? om man använder sjövatten i hamn så kan man ju få diverse saker igenom kranen.. Blir billigare oxå

    SvaraRadera