Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

onsdag 26 mars 2014

El-ände..

Jag började att röja lite i båtens el som var kvar orörd, dvs från generator och till huvudbrytaren vidare till batterierna... Det blir en flytt av startbatteriet föröver och till styrbordssida i stället för babordssidan där förbrukningsbatteriet sitter. Om jag nu blir klok på dragningarna från generatorn..?
just nu kommer enda jordkabeln från en punkt på motorn, vilket den enligt alla råd, inte ska göra..??

Nåja när jag nu får ordning på laddning och förbrukning så kommer det att bli ett AGM batteri på 100Ah som förbrukning och ett enklare (lättare) startbatteri på ca 45Ah.. Laddning från generator så klart och en befintligt monterad solpanel på aktern som ger 32 watt och en extra vikbar panel som ger ca 45watt.. För att hålla koll på laddning och förbrukning blir det en batterimätare från Hjertmans.


Återkommer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar