Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

söndag 26 oktober 2014

Nytt däck, nya grejor?!

Planerade redan i somras för nya yttervant. De behöver kortas och det blir dyform vajer, lite stummare och bättre?! Sen behöver jag nya beslag för blocken vid mastfoten och ett lite bättre beslag för att fästa framför fockskenan som brytpunkt för linan som trimmar in vagnen på skenan.. Jag tycker det räcker med en lina som ger samma läge för vagnen på bägge bogarna. Sen behöver solventilatorn bytas mot en ny och jag ska byta storfallet, codezerofallet och storskotet.. Lite trevlig vintershopping alltså...

Annars så vilar Magda under pressen och ev kvarvarande fukt i taket vid mastfästet torkar bort... Fokus till våren (förutom plastlagningen av däcket)blir riggtrim och på fortsatt kryssträning samt manöverträning med växling mellan ex. codezero och fock. Vi hoppas på en fin segelsommar igen och planerar för flera race och ev. kör jag även Robline one star.. Sen satsar vi även på Ulvöregattan igen till sommaren 2016!


Ulvöhamn 2013

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar