Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

söndag 7 december 2014

Nytt stål!

Vi har konstaterat svårigheten att spänna yttervanten till max spänning bland annat beroenden på att ett av vantens terminaler skurit lite i en vantskruv samt att bägge yttervant totalt varit lite för långa. När jag nu får en stummare mastfot och däck utan delaminering så tänkte jag att det var smart med nya vant! Jag ska även plasta(epoxi) lite extra kring röstjärnens infästning mot skrovsidorna. Mek on!


Benns fixade nya yttervant. 2400:- för allt och då fick jag nya terminaler på de gamla vanten, bra att ha i reserv om nått skulle gå sönder. Hoppas att allt passar när det blir dax för påmastning! Nästa projekt blir nu att beställa en laminerad platta för att plasta fast under mastfoten, som första moment av däcks-lagningen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar