Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

tisdag 8 mars 2011

Hoppas Snipejollen håller i år..

Nya segel köpte vi förra året som vi precis hann prova innan bommen gick sönder...


Ny bom är på gång och ett nytt centerbord har tillverkats. (aluminium) Vi har jollen vid stugan mest för att träna lite med.. Och träna får man i en ganska rank jolle och byiga högakustenvindar. Om grejorna håller i år så blir det lite mera häng..

3 kommentarer:

  1. Men hallå eller!!!!! Vi har en IF som står på land.... till ingen nytta!

    SvaraRadera
  2. Tag av kölen på den oxå vetja... då kan ni få vara med och hänga :-) Jollen är bra för seglingskänslan, Helena tyckte att den var lite för "läskig" i början, men det kom nog mest av de gamla seglen som var omöjliga att trimma för hårdvind. Men till sommaren skall hon plana på fjärden igen. Vad är planerna för IFen då?

    SvaraRadera
  3. Den är ett lite avstannat renoveringsobjekt, men ska väl säljas. Men gissa om vi har haft mycket roligt med den! Det var i den som jag startade min seglingskarriär ;)(Hmm... att göra om den till en jolle..... kan det va början till en ny entypsklass... Det var här ni hörde det först!)

    SvaraRadera