Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

lördag 21 maj 2011

En härlig dags segling med mycket vind!!

Första Ornörunt för " Magda " och första kapseglingen på 20 år för den lilla men tappra besättningen... Efter att Helena tränat axeln ur led så fick vi tunga grabbar klara oss själva.. Micke, Anders och Rogga kämpade hela vägen i mål. Efter en sen start så fick vi upp spinnaren och tog snabbt in på alla framförvarande båtar! Vid rundningen på norra ön började våra problem! Det blev lite mycket skot och fall att hitta bland och vi fick inget bra trim på seglen i den hårda kryssen för än efter en timme!! Efter massa krångel på kryssen och ett rev så kom vi med i matchen igen! Höll våran placering på halvvinden runt södra ön och lyckades länsa med spinnaker i 11m/s utan några missöden... Vårt bästa beslut i dag var att ta ned spinnakern i god tid innan öarna före mål.. Många andra båtar fick problem i byvindarna och en trimmaran slog runt och besättningen blen en stund fast inne i skrovet!! Dagen hjältar blev båten som assisterade och räddade dem!! Helt klart är i alls fall att vi kör nästa år igen!!! Och det känns skönt att Magdas alla nya grejor och segel fungerar bra!! Nu är det upp till skepparen och besättningen.. Träning behövs :-)

2 kommentarer:

  1. Grattis!!!! Kan man tänka sig ett litet gästbloggande......

    SvaraRadera
  2. Tack.. Nu ligger Magda i Sandhamn och vi längtar redan till nästa segling! Jag kommer att sortera lite bland bilder filmer från helgen och fundera på en bra röd tråd så återkommer jag snart.. ;-)

    Vi lärde oss i alla fall att man behöver vara minst 4 med friskbris och spinnaker..
    Och som sagt träning behövs!

    SvaraRadera