Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

onsdag 21 september 2011

Sista seglingen med Magda 2011 :-(

Lyckades klämman in en kvällssegling mellan regnskurarna! ( seglen är torra men ligger i ruffen..) Lite trim fix och funderande kring focken får till resultat att Sanna på Next segelmakeri byter till en större clewboard för att få bättre sträck i underliket och förhoppningsvis ett bättre samarbete mellan fock och storsegel..

Jag tänker även prova att vinkla fockskenan lite för att fockvagnen skall löpa lättare med nuvarande skotning. Jag vill helst inte ha skotet över fördäck då det fastnar i luckan när man jobbar med spinnakern mm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar