Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

måndag 3 oktober 2011

Nu är motorn körd med glykol..

Jag har inte hunnit byta olja i vare sig motor eller drev.. Men dock är både toan och motorn räddade från ev. förfrysning! Jag tänker helt klart täcka båten innan snön kommer, bilden nedan är från våran första vinter med Magda, jag monterade ställning i minus 15 grader, inte kul alls!


Vi vet ju ännu inte hur vintern blir? Kanske ännu en vargavinter här i mälardalen! Botten renoveringen känns som om den blev bra i alla fall.. Lite rost vid kölskarven och några rostbubblor här och där hittades. Så en lätt fixning med vinkelslip och epoxi blir det i alla fall till våren..


Men jag slipper i alla fall för evigt den hemska blå självpolerande bottenfärgen!! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar