Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

söndag 20 maj 2012

Toppen bra segelhelg.. med lite nödmek och härlig kryss på Ingaröfjärden

Max hängde med första sträckan till Stockholm. Vi lade till vid Stadshuskajen och bytte besättning. Bytte även ut det gamla fotogenköket som jag tappert renoverade i höstas mot ett nytt Origo spritkök som Helena släpade med sig på tåget! (tryckpumpen la av så jag har fina brännare till salu..)
Max passade även på att prova räddningsvästen funktion.. "du sa ju inget om att man inte skulle dra i snöret"
Efter den långa färden genom Stockholm och slussat och så vidare så sov vi i mysiga Pålnäsviken på Saltis. Där mönstrade Anders G på och vi fick en fin dag med kryss och trimmträning ned till Ornö, övernattning med grill och bad i härliga Kolnäsviken.
"Nödmek nummer två (köksbytet som nummer 1) blev att byta ut toapumpen mot den nya som tidigare var reserv.. Det läkte in spolvatten under kryss och returventilerna på tanksidan var inte heller i topptrim.
Kartbordet med nya hyllor fungerade som planerat.

2 kommentarer:

  1. Stadshuset gör sig bra ihop med NF:en. Stil och klass passar alltid bra ihop! Kan du ta en närbild på era "gardinlinor" och mejla över. Vi behöver byta konstruktion på våra. Gillar också era hyllor över kartbordet, bra inspiration!

    SvaraRadera
  2. Kul att parkera vid stadshuset.. Skulle inte gå under säsong med alla vaxholmsbåtar mm. Gardinlinorns är bara resårlina 6 mm med krokar i vardera änden. Sedan sitter linförare mellan varje fönster

    SvaraRadera