Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

onsdag 9 maj 2012

Present från chefen som passar bra till båten..

När jag öppnat ovan låda så skall Ipaden in i denna.. Griffin,survivor,US military tested..
Kommer nog att bli en bra kompis på Magda, särskilt vid solosegling... Navionics eller Isailing kommer att laddas ned som navigationsprogram. Vilket rekommenderas?

3 kommentarer:

 1. Vi kör Navionics och det funkar bra. Bortsett från att de missat "Tjörnbroarna" ... ;)

  SvaraRadera
 2. Jocke, Lilla Blå11 maj 2012 06:51

  Hej

  Ser kanon ut!
  Vart har du skaffat fodralet? Finns det "lucka" på den så man kan ha laddning anslutet med fodralet på? Vattentätt i regnig sittbrunn?

  Hlsn

  Jocke

  SvaraRadera
 3. Hittade fodralet på "classe" 595:- Finns en massa luckor för kontakterna.. Bra för att kunna ladda utan att ta av. En " lucka var dock lite sugen på att vara öppen mera än stängd.. Mickluckan, så den har blivit tejpad med värsta Goretex-lagningslappen. fodralet ska tåla regn och rusk och jag tror den fungerar bra i båten... Inte vattentät som de som Happy yachting säljer men som sagt man kan ladda mm utan att klä av den. http://store.griffintechnology.com/survivor-ipad-3

  SvaraRadera