Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

tisdag 19 juni 2012

Det närmar sig..

De flesta sladdarna inkopplade, på rätt ställe? Det får visa sig nästa vecka när tiden för inställningar finns. Mycket sladdar blir det på ett o samma ställe..Till slut kom första "lådan" på plats.När allt fungerar så skall vi kunna på alla information även i appen Iragetta på Ipaden, samt möjlighet till true wind och vindinfo till autopiloten..

5 kommentarer:

 1. Vilka komponenter är det ni har? Funderar på att bygga ett liknande system. I nuläget har jag en fluxgate och en proffs DGPS + padda.

  /Kaskelotten-Jonas

  SvaraRadera
 2. Tacktick vindinstrument, garmin gps, vanlig logg o lod med nmea ut, tacktick interface som kopplar allt i hop och på nmea out så kopplar jag digitalyachts wifi- nmea box, finns på happy mfl. Tar sedan rot n infon på ipaden.. Tar även ut nmea ut ur interfacern

  SvaraRadera
 3. För att skicka till autopiloten... Vet ju dock inte om allt fungerar ännu.. 😜

  SvaraRadera
 4. Nice! TackTick verkar vara smidigaste vägen att gå. Lodet har jag på lina med en skiftnyckel knopad så det blir svårt att få ut NMEA. Där får man klura lite extra för att få in det i paddan. Lycka till med konfigureringen.

  /kaskelotten-Jonas

  SvaraRadera
 5. Står i begrepp att skaffa vindinstrument. Väljer mellan tacktick t033 och t101. Ni kanske inte har använt er tacktick så länge men jag undrar i alla fall om ni är nöjda med den? Verkar ju vara halva priset mot t101. Antar att när det gäller att få ut nmea så är det ingen skillnad mellan modellerna.

  Kaskelotten-Jonas

  SvaraRadera