Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

söndag 17 juni 2012

REDO!

Härliga förutsättningar gavs för en fin kappsegling mellan Lidingö och Furusund och vi såg framför oss att länsa hela vägen från start till mål! Nu blev det inte riktig så..
Vi började med krysstart som vi missade med några minuter då vi inte lyckades få en korrekt angiven starttid (sen tog vi lite fel på klassflaggan..)

Gunnar Åkerman ser fokuserad ut när vi försöker komma förbi snabba Scampin Lenetta.

Efter lite trängsel med Finlandsfärjoran blev det äntligen dax för spinnare!Lagom till att mörkret föll vek vi av österut förbi Grinda, Sollenkroka och Silverkannan. Då vek även vinden...kryss i 0,5 till 2 knop hela vägen ut till "Kanan"

Där fick vi i alla fall skön halvvind upp mot rundningen ut på öppet hav..

I härligt gryningsljus kunde vi äntligen sätta spinnaren igen! På väg norr ut, nästan 5 timmars läns/halvvind.När vi länsade fint i 6-7 knop blev vi lätt omseglade av den trimmade Passaden med sin jätte-spinnacker (segrare i a-klassen)
Efter rundningen runt Fyren Tjärven ökade vinden så pass att kameran fick vila och vi hade bägge fullt upp med att länsa upp mot Arholma för att sedan vända söderut och en kryss med 6-7 rätt i nosen.. Nere vid Kappelsärsfyr vek vi av mot målet i Furusund och fick avluta med en superskön halvvind i ökande vindstyrka. Halvvägs på målrakan bjöds det på dramatik när en Swedstar 370 seglade på grund mitt i leden i ca 7 knop. Undrar hur det gick med den kölen... Väl i mål kom regnet och eftersom jag sov över prisutdelningen och ingen uppdaterad resultatlista fanns att hitta i hela Furusund eller på nätet så blev vi glatt överraskade när listan väl hittades..
Nu semesterseglar jag och Helena några veckor innan det blir dax för Harken solo challenge den 18 augusti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar