Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

tisdag 10 juli 2012

Det är dom små detaljerna som gör det..


Den här haken är viktig.. fäster Storskotstaljan till vagnen. Praktisk att lätt kunna lossa för att få undan grejorna från sittbrunnen, Den bör ju dock hålla och inte gå sönder när den används...


Nya skotlås till stora försegel, ny plats och typ gör det lättare att jobba med skoten som rorsman och lätt att bara rycka ur skotet från lovart om det brallar i för mycket..


Under avdelningen "bo ombord" så kliver de nya luckorna fram som en vinnare.. Den övre kan lätt bytas mot plexi eller myggnät, toppen bra med luft och ljus i båten. Samtliga fönster har även fått nya gardiner.


Årets "combo" är troligen burk/glashållaren från biltema, med sugkopp som håller och många användningsområden.

Sail On

3 kommentarer:

  1. Snyggt!!! Kan vi skicka upp Nefi för en make-over? :-)

    SvaraRadera
  2. Snyggt jobbat. Tanken med Seldens snäpphake är att byta ut det ordinarie schaklet på blocket. då slipper man ju en länk! Och om du valt hake efter storlek på block så är dom avpassade att hålla

    SvaraRadera