Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

fredag 6 juli 2012

FRI SOM FÅGELN!

Vi lyckades pricka in några av de fina juli dagarna under våran korta men innehållsrika segling från Furusund till Uppsala. Först en underbar lätt halvvind till "Paradiset" den fina viken vid Finnhamn, Jolpan med flera öar.

Efter en fantastisk kväll, en skön kvällspromenad och god sömn så fortsatte färden mot Lilla Nassa. I skön slör tog vi oss fram rätt österut kryssande ibland grynnor och skär. Allt gick fint ända tills vi efter ett vind vrid satte focken och trimmade för kryss. Jag hade koll på fri väg fram till en udde som vi gick fri mot och skulle bara ta ett extra tag på fockveven.. BANG,DUNS,DUNS och stopp! Vi hade båda tappat koncentrationen en kort sekund.. På grund. Inte kul alls, inga skador på vare sig Helena eller mig! Hur gick det med båten. Inget vatten i kölsvinet, eller? Ringde snabbt 112 och fick fin hjälp av grundet av SSRS(BANG,BANG,DUNS igen) Aningens tilltuffsade men ganska oskadade kunde vi sätta kurs mot Lilla Nassa igen.


Lilla Nassa nästa längsta ut och helt underbar hamn, Slappt sjöliv med grill och lite vin.. Dagen därpå hade vinden vridit till sydlig och överfarten till Sandhamn blev lite guppig kryss med god fart.Prognosen lovade kuling och störtregn så vi forsade fram ända till Grindas "lugna" gästhamn. På följande förmiddag klarnade vädret igen lagom vid Waxholm och vi hamnade i Stockholms fjärden tillsammans med några av klasserna på "Gotland runt", som seglade utåt mot Sandhamn.

Fortsättning följer...


1 kommentar: