Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

fredag 2 november 2012

182,47 distans

Planerar 2013, sommarens längsta tur... Från Öregrund till Ö-vik. Hoppas på bra vindar, då kan vi ta hela i ett svep. 40-50 timmar på båten. Klarar man det ?

6 kommentarer:

 1. I ljumma vindar från SV och midsommarnattssol klarar man det mesta! Kanske tom ger lite World-tour känsla!

  SvaraRadera
 2. Det blir i början av juni så mörkret är ju inte mycket att orda om... Annat kanske när vi ska hem i augusti ;-)

  SvaraRadera
 3. Kör hårt! Min familj tycker att 2,5 timmar till Dragör är i längsta laget :)

  SvaraRadera
 4. Ungefär som Bohusracet :-))

  SvaraRadera
 5. Jovisst, det är en upplevelse att segla norröver mot en ljusnande natthimmel, tyngre att segla ner. Själv har jag seglat Malmö -Sthlm 8 gånger, men bara returresan en gång. Hittade intresserade gastar dom andr gångerna. Det här var väl en uppmuntrande kommentar? Men det finns ändå hopp, nån (visserligen iskall) NV kuling kan göra processen kort! Vet inte om det där sista var så mycket bättre?

  SvaraRadera
 6. Liten kuling i så fall! Men det vore kul med lite surf!

  SvaraRadera