Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

måndag 26 maj 2014

Bra fart eller ingen fart..

Ornörunt blev en härlig upplevelse både fint väder, segling och trevliga seglare! Vi är nöjda med seglingen men hade kunnat ta en eller ett par placeringar till... Lite otur med vinden (jämfört med de stora båtarna) och så klart bristande rutin, men båten, Helena och jag gjorde ett bra jobb.


Lugnt i Kålängsviken..
Tävlingsledare Henrik.
NF 317 och höll vi jämna steg med hela tiden men de drog i från oss på sista "målrakan"


Helena styrde perfekt!


Lugn i lagunen igen efter race...

"IF-delar" på land..


Ganska nöja!

Åter i Småängsviken


Extra solcellen bidrar med laddning, tyckte inte att den gav så mycket först och hittade felet i en kopplingsplint... plus satt på minus.. (amerikanska kabelfärger) Aj, det kunde gått illa, men ladd-regulatorn skyddade! 


Efter lite fix så hjälps nu bägge panelerna åt och det visades tydligt på elmätaren. Som för övrigt verkar fungera toppenbra! Man ser direkt om batteriet får mer laddning än förbrukning eller om förbrukningen är högre än laddningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar