Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

måndag 10 september 2012

TRÖTT O NÖJD! NYO 2012

Efter en superfin seglingsdag på havet och 40 distans kom vi i mål vid Bullandö. En dag med mycket vind och härlig segling. De nya seglen visade formen och vi hittade trimmet efter ett tag och höll bra båtfart nästan hela dagen(inklusive kryssen!)


Vi seglade i kapp de snabba Expresserna i slutet av länsen ned mot lilla Nassa, en härlig spinnar-körning på ca 16 distans. Farten låg runt 7 i snitt med toppar på 8,5 knop..


Efter rundningen och start av kryssen västerut så fick vi ned spinnaren ganska ok, tyvärr tog det en liten stund innan vi med ett rev storen fick upp full kryssfart. Vi höll vår plats ganska bra men tappade Expresserna och den snabba Novan under sista tredjedelen av kryssen. Efter Möjas norra udde fick vi en fin halvvind/sträckbog ned mot Kanan. Där började de stora båtarna hinna i kapp...


På målrakan fick samtliga båtar lite jobbigt med ett regnväder som puffade hårda byar före sig och efter en lätt kaotisk målgång med stormbyar och slagregn så kom vi i mål! Nöjda och trötta kunde vi konstatera att vi hållit en hel del båtar bakom oss och vi slutade totalt 28a(av 57 startande) i jaktstarten och ännu några placeringar bättre om man jämför omräknad seglad tid..;) Resultat HÄR

Ps bilderna tagna med videokameran.. rörliga bilder prioriterades och en liten film kommer så småningom!





1 kommentar: