Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

måndag 3 september 2012

Vi ligger på topp10!! Just ni i alla fall :))


Rankingen för shorthand-cupen sätter press på mig och Gunnar att prestera ett bra resultat på lördag! Vi hade ju tur med vindarna på Roslagen sea race och jag hade otur på Harken solo, så vi får väl se vad som kommer till helgen? Vi hoppas på passande vindar och en trevlig bana! Jag kommer att åka ned till Bullandö redan på fredag för att träna lite och nu ser det ut som om det blir en blåsig fredag men fint segelväder på lördag. På söndag bär det av mot Mälaren och kommande upptagning :(

De nya seglen fungerar fantastiskt bra och en liten film från söndagens segling med ett rev i storen kommer snart...

Ps 4/1 skot med 4/1 fintrim blev för klent. i alla fall i 6-8ms och 6/1 med fintrim blev återmonterat och kommer nog att fungera fint. Jag behåller 4/1 taljan som lättvindsskot och med en skothake i vardera änden så kan den användas till lite allt möjligt..

1 kommentar:

  1. Jocke, Lilla Blå5 september 2012 12:03

    Häller tummarna för er, kör hårt!

    Jag kör dubbelt 5:1 vilket gör att om jag drar i en tamp så blir det 10:1 vilket funkat perfekt. Har också ett av blocket med påslagbart ratchet vilket gör att det går att sitta med skotet bekvämt i handen även när det piper i riktigt mycket när det är aktiverat.

    SvaraRadera