Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

tisdag 29 januari 2013

Däcksbeslag..

Ett nytt fall för code zero seglet ska in i masten och det gamla spinnakerfallet blir också kvar.. som reserv om nått krånglar. Det blir även lättare att snabbt skifta segel från code till spinnare så klart. Då kan ju nämligen coden sitta kvar ihoprullad och spinnaren sätts och seglas som vanligt!

Nya brytblock som monteras uppe på de gamla. Och en single avlastare som jag hoppas kunna klämma in på nått bra ställe..


Jag sparade mycket jobb på den här lösningen.. Allt sitter stadig och de gamla brytblocken fungerar fint. Det blir samma lösning på andra sidan.
Inte så mycket plats kvar för ännu en avlastare.. Det får lösas när riggen är uppe och alla tampar på plats!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar