Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

onsdag 16 januari 2013

Motorkväll i Åkersberga


Efter en spännande bilfärd i vintervädret ankom jag till Åkersberga och firman Båt och maskintjänst.

De hade bjudit i NF förbundets medlemmar för information. Så klart vill de sälja de motorer de har för försäljning men även fanns möjlighet för oss med gamla motorer att få lite tips om hur vi håller liv i dom så länge som möjligt.. Och när man kanske ska inse att det bästa (och billigaste) är att byta den man har mot en ny! 


Den framställda läckerbiten såg fin ut och fungerar säkert toppenbra.. Fast i vår båt blir den nog ganska jobbig..  Detta på grund av att de flesta service punkterna sitter på baksidan av motorn och i så fall behöver nog många NFar byggas om med en service lucka i sittbrunnsgolvet. Fördelen med vår Volvopenta 2001, är att nästa allt sitter på framsidan, lättåtkomligt, även ute på sjön.


På bilden ser man 20HK marindiesel, två cylindrig, färskvattenkyl fabrikat: FPT/Iveco, säkert prisvärd och snygg i vitt!
Tack för en trevlig kväll och det var kul att ett tiotal NF seglare deltog!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar