Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

tisdag 4 juni 2013

VHF "MAGDA SE5542"VHF (Very High Frequency) är radiofrekvenser mellan 30 MHz och 300 MHz d.v.s. våglängder mellan 10 m och 1 m, till skillnad från HF, (High Frequency 3-30 MHz) . Förr i tiden kallades detta frekvensband, ofta tillsammans med de ännu kortare våglängderna, för ultrakortvåg, UKV. Inte att förväxla med våglängdsområdet mellan 1 meter och 10 cm (frekvenser mellan 300 MHz och 3 000 MHz), nu kallat UHF (Ultra High Frequencies). Källa  Wikipedia

Vi har nu fått våra VHF-certifikat och Magda har fått sitt anropsnummer.. Certifikatet behövdes ju för att hyra båt i Kroatien men det var jättebra att det blev av då jag trivs med VHF som säkerhetsutrustning. Vi har en fast monterad och en bärbra, den var ett krav vid förra årets solosegling, men den fungerar toppen bra och smidig att ha i sittbrunnen för passning.

Jag kommer även att abonnera på Stockholmradio, kanske mest på skoj, men man har ju stor möjlighet till information och hjälp därifrån.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar