Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

lördag 1 juni 2013

Vilken fantastisk dag på sjön! Altansegel till salu..

Vilken dag! 29 distans från Bullandö till Furusund på 5 timmar!

Jag och äldsta sonen Måns fick äntligen fart på Magda!  Och Next seglen kommer att hamna som altansegel på blocket.. Vi får en flera grader högre kryss med vår UK-fock än när vi kryssade med Next-focken på Ornö runt (jag trodde den skulle gå bra då). Lärande genom köpande, kanske något man kan tjäna pengar på genom att föreläsa om!

Hur som helst så fungerar segel och båt fantastisk fint tillsammans nu och jag börjar hitta trimmet och tekniken så klart.. Apropå teknik så är nya APn fantastiskt bra. Jag har ännu inte hunnit ställa in den för vindläge, dvs att den känner av vinddata från instrumentet och kryssar efter det..

Efter en lite dimmig morgon så kom solen fram och vi fick vindvridet mot ost som behövdes för att slippa kryssa hela vägen till Furusund ;-)

Måns är en otroligt aktiv seglare.. NOT.. Nåja han jobbade på bra men fungerade bäst som "fläsk i lä" Öster om Yxlan vrider kursen ytterligare mot ost och vi fick en aktiv och fostrande kryss med vindvrid och byar innan vi kunde angöra gästhamnen i Furusund.Furusund är fint men känns lite avfolkat även på högsäsong.. Jag undrar om det är finlandsfärjorna som skrämt bort sommargästerna från detta anrika "landställe"?

Många hus (och båtar) är klart fallfärdiga och hela samhället på fastlandssidan behöver städas och rustas!

Nästa etapp blir Furusund-Grisslehamn. Sail on!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar