Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

torsdag 30 augusti 2012

Äntligen!!

Lagom till onsdagstävlingen på Bullandö så blev storseglet från UK färdigt!
Och äntligen fick vi bra fart på Magda!

Vi blev som vanligt..omseglade av Johan i Amailia, den snabba Omega 10an.


Men vi hängde med bra en bit och lyckades hitta lite vind på slutet för att bevaka vår stadiga tredjeplats (av i alla fall fem båtar)De nya seglen sitter som sagt som en smäck på båten och är underbart lättrimmade och ger fin fart och höjd, även i de lätta vindar som var i går kväll. Nu blir det spännande att prova seglen i hårdare vindar. Vi satte även tillbaka fock-cunnighamen som vi snabbt saknande när den var borta ett tag..
Storen blev nu utrustad med det vi saknade tidigare: Två rev, två genomgående lattor och ett rejält fönster! Toppen nöjda och Tack BjörnUK syversen för godhjälp.

Foto: Jag själv och Johan på Amalia :-) Ps återkommer med lite storskotsmek..

5 kommentarer:

 1. Japp, tapedrive, s-glas med polyesterlaminat, prisvärt och bra känns det som, enligt entypsregeln så kan vi inte köra med kolfiber osv, bra för plånboken i alla fall ;)

  Funderar du på nytt eller har du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har egentligen nya segel, men funderar på nån kanske lite mer racig genua.. Behöver varje litet övertag man kan för att hänga med ;)

   Bra seglat på NYO förresten! Vi hängde med någorlunda tills kryssen inne vid Möja då vinden också tunnade ur något. Då tappade vi rejält... Fick med er lite på film under spinnakergången, håller på och klipper lite nu.

   Radera
 2. Ja, där satt den! Det ser ju riktigt nice ut på bilderna!

  SvaraRadera
 3. Flera bilder och rapporter kommer!

  SvaraRadera