Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

tisdag 19 februari 2013

Ny plan igen...


Så här ser vår brygga och platsen för båtar ut i dag. På utsidan och vid nocken är det djupt, ca 3 meter och snabbt släntande ned till 15-20 meter, Tyvärr så är det för utsatt av sjö där för att kunna ligga med båt på utsidan.

Tanken är att med hjälp av en 2 tums vattenpump sänka ned en stockrad längs med bryggans insida och sedan med hjälp av blåsande pumpen och en sugande slampump flytta bort sanden från den lilla nya "hamnbassängen" Fiffigt och förhoppningsvis genomförbart under våren. Detta skulle i så fall ge oss en säkrare förvaring av Magda vid bryggan i stället för en osäker placering vid svajboj nära farleden.

Pumpar för ändamålet finns att hyra i Ö-vik och själva pålandet med hjälp av pump har vi provat och det fungera fantastiskt fint. Sen återstår att flytta på ett par kubik sand... Men det borde gå bra då avståndet till djupt vatten är så kort och en lätt ström leder bort från bryggan.Hondas bensindrivna länspumpar har bra kapacitet och utblåsande vattnet är perfekt att använda för att påla ned rundvirke i sand, bara ställa dit stocken och blåsa undan sanden runt änden och stocken sjunker snabbt ned.


En kraftig slampump kan sen hjälpa att flytta det sandblandade vattnet från den blivande hamnbassängen till djupt vatten. Magda behöver ju inte så mycket djup för att gå fritt.. ca 1,6-2 meter under kölen som sitter långt bak.

Jag hoppas och tror på denna lösning... Vi får se ;-)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar