Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

lördag 16 februari 2013

Ny plan!

Ok ingen bra is för att rulla ut bojstenarna i år heller... Det får bli en bojring av största modellen och hoppas att den håller i sommar.. Fördelen är att vi kan flytta ringen lite och prova ut bästa placeringen i förhållande till bryggan och stranden.

En 75 kilos ring håller för 5 ton båt med förtöjning mot brygga och ca 2 ton på svaj..Örnbojarna är riktigt bra med rör för kättingen och osänkbar flytkropp.
3 kommentarer:

 1. Varför lägger du inte ut en 600 kg betongankare med RF bygel och lina? http://www.rixo.se/tillbehor.asp?id=5&sida=6
  Finns säkert nån båt med kran som kan hjälpa dig fixa det!

  SvaraRadera
 2. Här är billigare variant, 1000 kg: http://shop.batbryggan.se/product.html/betongankare-300-kg . Visserligen med galvad bygel, men det kanske duger i grodhavet eller bräckvattnet norröver.

  SvaraRadera
 3. Vi har feta stenar... Se bild.. men det är omöjligt att nå från land och dyrt med pråmkran.. Jag trodde nog att det skulle bli riktig is. då kan vi rulla ut stenarna. Nu är dock planen att muddra med pumpar vid bryggan och ligga säkert. Att ligga på svaj känns ju så där kul..

  SvaraRadera