Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

lördag 9 februari 2013

Shorthanded..

Vi funderade över saker som brukar vara lite bökiga när man är själv eller bara två på båten.. Både som nöjesseglare eller under kappsegling.

1. Att motorn krånglade vid några få tillfällen sommaren 2012 ska åtgärdas. Troligen glapp säkring till startmotorns relä.

2. Lazy-jacksen är i vägen när man skall dra upp storseglet. En bra och snabb lösning för att få dessa ur vägen ska fixas! Kanske lite elastisk lina vid masten och en krok att fästa "fångstlinorna" föröver..?

3. Ny autopilot är på gång.. för att underlätta solokryss och som hjälpmedel när man år två och skall hantera försegel.

4. Selftailing-vinsch på rufftaket, på den sidan där storsegelfallet kommer ned, lättare att jobba med storsegelfallet.. (får vänta till nästa år, i vår ska alla vinscharna servas i alla fall!!)


1 kommentar:

  1. Fäöst lazyjacksen vid spridarnockarna istället för på masten så blir det lättare att dra upp seglet!

    SvaraRadera