Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

torsdag 14 februari 2013

SNÖ!

På tillfälligt besök i Ö-vik. Massor av snö och våren känns oändligt långt borta.. Mina egenhändigt tillverkade bojstenar är inte lätta att hitta, men jag tror ändå att vi kan lyckas rulla ut dem på isen och få bojen färdig till sommaren. 


Ungefär här ska bojen ligga för att kunna ha Magda liggandes på svaj.. lite lurigt dock med farleden i närheten och oskyddat läge när västanvinden tar i.


Efter Ornörunt kommer Magda att seglas norrut och innan midsommar ska hon vara på plats. Mest troligt så försöker vi låna en hamnplats under de två veckor som Magda ligger själv här uppe i väntan på Ulvöregattan och sommarens Högakusten seglingar!

Snart sommar igen...

1 kommentar:

  1. Hmm. ingen bra is för att rulla ut bojstenar i alla fall.. uppbruten och full med vakar vid land och en bit ut i fjärden. reservplanen klar. Det får bli en bojring och kätting till sommaren och sen kan vi fylla på med bojstenar om det blir is nästa år..

    SvaraRadera