Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

onsdag 10 juli 2013

200 NM till Ulvöregattan, nu kör vi!

Puh.. Vilken resa! Trots sydlig vind blev resan till Ö-vik lite slitsam. Stora dyningar från sydost gjorde det omöjligt att hålla rak nordlig kurs. Det fick bli en flack slör norrut med långa ben.

Vi lämnade Öregrund vid 15-tiden och kom fram till Sundsvall ca 24 timmar senare. Gjord distans ca 130NM.

Gräsö i bakgrunden.

Under första natten hade vi stadig vind och lite lägre sjö, vilket gjorde resan lite lättare och den nya APn gjorde det mesta jobbet dvs höll en stadig kurs trots akterliga vågor och hård halvvind. Ca 02-tiden gick solen upp och det bjöds fint fotoljus, jag sprang runt på däck och försökte låta bli att ramla i eftersom Max, sonen, låg och sov.. Ps jag var säkrad hela tiden.


Efter en välbehövlig natt i hamn i Sundsvall så gav vi oss i väg norrut igen, denna distans var dock  endast ca 70NM och klarades av på ganska exakt 12 timmar.

En dimmig och lugn morgon byttes sakta ut mot skön sol och badvärme..Vi följde Norrlandskusten och siktade snart Högbondens fyr.


Efter fyren viker man av in i skärgården och för lite sjölä.Framme och nu sticker vi till Ulvön!

1 kommentar: