Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

torsdag 25 juli 2013

I Roslagens famn igen..

Tillbaka i Öregrund efter nästan 4 veckors "Norrlandsäventyr" Många distans segling i bra vindar men ganska gropig sjö.. Kul att få prova att ha båten vid stugan några dagar och vi får väl se om det blir något fler Norrlands besök med Magda, det är långt från Uppsala...


Till helgen blir det finsegling söderut och mycket ligga stilla i någon vik.. Kanske bada?
Kanske går vi ned till Grisslehamn eller ev. Furusund om vindarna bär åt rätt håll... Nästa tävling är om ca tre veckor då det blir solosegling utanför Sandhamn! Robline solo challenge.
Det finns en stor förbättringspotential för mig och Magda, jag tappade fallet till spinnakern precis innan starten förra året och blev sen i starten och när jag hade läge att köra med "coden" så, gick inte det pga just avsaknaden av spinn-fallet. Typiskt med ett "kostsamt" SRS och man kan inte använda seglet på de halvvinds-ben som fanns... Plus att jag inte fick till den långa och ganska tuffa kryssen. I år är läget betydligt bättre och jag kör entyps-SRS och hoppas på bra spinnakervindar samt lite lättare vind/sjö under kryssarna..

Återkommer med lite bilder och filmer från "Norrlandsseglingen"... Sail on!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar