Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

måndag 29 juli 2013

Äntligen sommarvärme!

Efter en härlig kväll i Öregrund, med god mat och trevlig underhållning, så kryssade vi i fin vind söderut. Mot scouternas ö, Vässarö, vi har besökt den tidigare och ön har bra lägen som naturhamn vid sydlig och ostlig vind.


Som omväxling var det mycket skönt med korta distanser och gott om tid för både bärplockning och bad innan grillen tändes upp!


Grillsallad som slog det mesta.. Grillad fläskkarré, grillade färska champinjoner, grillad saganaki ost och sallad med grönt, avokado och tärnad färsk nektarin. SuperGOTT!!


Solen kom och gick lite under kvällen men vi slapp dimman.. En skön kvällspromenad resulterade i ett nära möte med en frustande säl som jagade småfisk vid skären i begynnande nattljus 


Dagen efter bjöd på morgonsol och inkommande dimma... Efter en dimmig första sväng runt Vässarö så klarnade det snabbt upp och vi blev SÅ glada över solens återkomst och fick en fantastiskt fin segling ned mot Grisslehamn.


Nu längtar vi redan till nästa helg och segling igen i Stockholms skärgård!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar