Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

torsdag 25 september 2014

Inplastad

Nu står Magda stadigt på varvet och har fått på sig vinterrocken... senaste två vårarna har jag fått missfärgningar på friborden av pressningen som akter om masten legat tätt mot fribordet.. Detta har medfört extra polering med Abralon och polermedel, inget kul och tidsödande även om resultatet blivit bra! Nu köpte jag rörisolering på Bauhaus som jag satte fast med buntband på relingslisten, från aktern till fockskenan. Ser ut att fungera bra och jag slipper bygga om ställningen med "outrigger"rör... Skön att få båten täckt i tid då jag behöver vädra/torka området kring masten som ska lagas och förstärkas.
Kostnaden blev ca 300:- för rörisolering som kan användas igen näst höst så klart.


Nu hänger pressen med distans till friborden, hoppas detta hjälper!
Sail on

4 kommentarer:

  1. Snygg lösning! Hur många år håller plasten med rutnät?

    SvaraRadera
  2. Pressen köpte jag 2010 i januari, så den håller i alla fall för 5 säsonger, även om jag fick laga en del hål vid ställningsnocken i år!!

    SvaraRadera
  3. Jag monterade en träram, på samma sätt, med 6 klossar på vardera sidan och genomgående bultar genom hålen i relingslisten. Sen skruvade jag fast presenningen med trälister ovanpå. Klippte sedan bort all presenning nedanför och har inga snören , inget som fladdrar, inget vindfång. Min lätta presenning har nu hållit 12 år. H. Åke

    SvaraRadera