Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

söndag 21 september 2014

Uppe!

Nu börjar vårrustningen!
En lång dag vid Mälaren med tömning av båten och upptagning. Nu står Magda stadigt på land och säsongens arbete planeras.. Lite botten och kölfix, nya yttervant mm. Dagens lyftningar löpte på SAKTA men säkert, dvs gott om tid att tömma båten och samla ihop alla tampar..
Vaggor skruvas ihop och justeras.
Några båtar kom upp tidigt och var nästa färdigtvättade när vi hämtade våra från hamnen..

På väg till varvet passerade vi några kappseglande båtar som fick njuta av en fin dag på sjön med mycket lätta vindar.Göran tuffar på med lätt protesterande dieseltillförsel..


Välfylld Volvo!


Uppe och stabilt stående på varvet


Nästan lika blank som vid sjösättning! Tack Niclas för vaxtipset...
Högtryckstvätten går varm.Nu ska olja bytas och övrig vinterkonservering fixas, jag ska även fundera på en lösning för att hålla undan presenningen från friborden då den ger missfärgad gelcoat som har varit svår att polera bort

Rock on!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar