Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

lördag 20 september 2014

Sommaren 2014


Mycket sol och härlig segling blev det. Dock inte så mycket tävlat som vi planerat för.. Ornörunt blev första seglingshelgen. Vi startade bra och lyckade nästa ta ledningen från "NF borta med vinden" men efter lite stiltje strax efter start så gled den och ett par båtar förbi... God halvvind sedan resten av västsidan och en perfekt rundning gjorde att jag och Helena var mycket nöjda!  Ända tills nästa stora bleke lade fjärden blank. Vi placerades oss inte så bra totalt men var mycket nöjda med båtfart och kryss. Senare var planerar för Roslagen sea race, men den tävlingen blåste bort..

Efter en lång och skön semester på Höga kusten blev det dax för två seglingsveckor i Stockholms skärgård. Ålö, Utö, Hallskär, Biskopsö, Sandhamn med flera hamnar förgyllde tillvaron med bad och sol. Sista dagarna tillbringade jag med några dagars soloträning runt Sandhamn. Sandhamn blev sen platsen för årets sista tävling Robline solo challenge, Laddad och förberedd på det mesta så lyckades jag hålla ganska jämn fart med NF 105"kölbåten" i nästan 9 timmar. Klart nöjd och det fick bli en bra avslutning på sommarens tävlingar. Nästa sommar blir det förhoppningsvis flera!!


På väg till Ornö via en lugn kväll i Saltis.


Fockskots arrangemanget från förra året fungerar toppen.


 Som vanligt lugnt i lagunen på Ornö, kvällen innan start


Helena styrde med bra känsla hela dagen runt Ornö


NF 317 och vi följdes åt nästa hela vägen.


Åter i småängsviken på Ornö i juli, första kvällen på semester seglingen.


Årets praktiska hit var skotpåsar med sugproppar från Robship

 

Mycket god mat åt vi under semestern! Sommarens favorit var mango eller nektarin i salladen


Sommarens hit nummer två var att helt plötsligt så fungerade vindroder funktionen i autopiloten, kom mycket väl till passa under soloracet, de lätta vindarna då, gjorde att jag kunde kryssa och slå med hjälp av autopiloten och lägga tid på navigering och trim...


Vid Ålö träffade vi Niclas och NF "Duga" 


"Duga" och "Magda vid Ålöbrygga!


Utö bjuder på mycket trevligt. Bryggsegling och bad, god mat och cykelturer


Elförsörjningen fungerade perfekt och nya kylen likaså!


Biskopsö

Hallskär 
Skön slör på Nämndöfjärden


Många fina båtar i Hamnen på Sandön!Näst sista natten på segelsemestern blev nästa "nödhamn" då "Magda" tyckte att propellerblad var överskattat... Trots egna dykningar så hittades de inte och en ny propeller blev monterad på Bullandö marina strax innan starten för Robline solo challenge, phu..


Efter en fin natt blev det riktig segling, dvs utan propeller ut ur viken och in till Bullandö


På vägen mötte vi många fina båtar som seglade trevliga Runmarö runt.


Magda lagas med ny propeller på Bullandö som fick bli "hemmahamn" resten av sommaren.


Robline solo challenge gick som sagt över förväntan och de skrämmande molnen vid starten höll sig undan!
Fina bilder på Magda tagna av Johan Söderström på snabba båten"Cloud nine"

Vi ser fram emot nästa sommar och lite flera kappseglingar. Vi hoppas att "Magda" och vi håller formen under vintern! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar