Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

söndag 21 augusti 2011

Genuan gjorde susen!!

Äntligen fick vi fart.. Samma lätta vindar i dag igen fast med SOL!! 2-3 m/s och snabba skiften gjorde att vi valde genuan som planerat. En något bättre start följdes av ett för tidigt krysslag in mot första bojen, vi kom knappt runt.. Båtarna med högre SRS stack snabbt i från oss men vi höll jämna steg med en CB66 (srs 1,16) hela dagen. (och vi får 1,13 med genuan och 1,15 med både genua och codezero) CB,n slog oss tyvärr på sista länsen när vi fastnade ett litet tag i bleke :-)

Vi kom totalt 6a av 8 båtar, vilket väl får vara godkänt för vår första tvådagars, tvåmans regatta.

Nästa lördag blir det KM i hemmaklubben och i alla fall tre gastar i båten. Micke o Anders från Ornörunt plus Benke som får följa med på tisdagsseglingen för att lära sig tamparna lite!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar