Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

måndag 15 augusti 2011

Segelsemester 2011, första etappen till Södertälje.

När vi väl var klara för avfärd från hemmahamnen i Uppsala så båste det 12-14 m/s från syd och Ekoln gungade friskt.. Med hjälp av vår nyrenoverade diesel så hann vi i alla fall med sista broöppningen vid Erikssund. Vinden hade då lagt sig och en stilla övernattning vid Rosersberg kändes lagom för första natten.
Från Stäketbron ned mot sädertälje fick vi hyfsad medvind som övergick till en hårdkryss sista distanserna till Södertälje båtklubbs klubbholme med jättetrevlig gästhamn på Slandö kalv!

Klubbhamnen på Slandö med bra service och ett trevligt läge i Mälaren. Här tog sommaren åter fart och dagen efter bjöd på fantastiskt frukostväder och en spegelblank Södertäljefjärd..
Via den trevliga slussen i Södertälje fick vi en fin och sevärd segling vidare mot Landsort.
Trafiken i farleden Österut var tät av alla olika fartyg, stora och små.

1 kommentar: