Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

torsdag 11 augusti 2011

Små och stora prylar... Kul när allt fungerar!

Vi kommer under några dagar visa och berätta om våran sommarsegling från Uppsala till Södertälje,Landsort,Utö,Sandhamn och hem igen.. Även beskriva och visa lite av de härliga och välbesökta...naturhamnar vi provade på vägen.
Först ut i bilder är dock lite närstudier av några bra uppgraderingar på båten.
Mycket jobb på liten yta.. Ny lanterna som inte tar upp hela pullpit, den tog en stund att hitta och att montera, likaså med den smutta däcksöglan från Rutgerson. Öglan behöver sitta bra eftersom den skall hålla för codezerorullen som köptes från Northsails. Rullen fungerar bra och var både lagom liten och ganska billig, fabrikat Bartels.

Som vi tidigare berättat så fungerar codezero seglet mycket bra, ganska kraftig duk, men den fyller fint i lätt vind och klarar hårda vindar. Den klara kryss högt i vind och i helgen kommer vi att träna på att slå med den.. lite pyssligt eftersom hela 33 m2 skall in mellan seglets förlik och förstaget...

Storskotsskenan blev bra men behöver lite extra utväxling, två block till är inköpta och kommer att monteras på vagnen för 1:4

Vindinstrumentet sitter bra i sittbrunnen och är nu kalibrerat. När man väl lärt sig att inte titta på vindexen så spara man ju en hel del på nacken.. Instumentet kommer i vinter att kopplas till övrig elektronik med hjälp av Tackticks databox.

Gamla "cleats" av olika ålder byttes i våras ut mot 8 nya skotlås som har fungerat mycket bra och alla hamnade på rätt ställe och i rätt vinkel..

Det lätta bordet i teakfaner kombinerat med Lagununderede är toppen! Tar lite plats i båten, hopvikt och skjutet åt sidan (vi använder det även som bord i kajutan!) samt ger en bra bordsyta i sittbrunnen när det är fullt uppfällt.

Akerstaget fick i år dubbel hanfot och detta tillsammans med 1:6 taljan ger bra kraft för att kontrollera storseglet.
Rorkultförlängaren ger bra kontroll och räckvidd, särkilt när man är ute själv med båten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar