Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

onsdag 17 augusti 2011

Segelsemester 2011, andra etappen Landsort, Nåttarö.

I väldigt lätt vind tog vi oss till Landsort. Med lite tur så fick vi en plats i Norrahamnen. Hyrde cyklar och tog genast en tur på ön. Härlig miljö och känsla av ytterskärgård.


Dagen efter gick resan vidare mot Nåttarö och den stora badviken på norra udden. I den lätta morgon vinden stannade vi till och tog ett skönt dopp i havet och fick sedan en perfekt halvvind av sjöbrisen ända upp till Nåttarö.


Mycket badande och härlig sommarkänsla i Nåttarös stora "badvik" Östermarsfladen. Väl skyddad för vind och lagom grund med sand och lerbotten.


Styrman Sofia håller kursen och jag ringer och bokar hamnplats på Utö som blev nästa ö att besöka.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar