Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

tisdag 30 augusti 2011

KM med ny besättning..

KM blev ett tufft uppdrag för vår taggade besättning.. En ganska frisk ostlig vind gjorde att kryss o länsbanan blev mycket kort och våra länsar bestod mest av att hissa spinnaker och ta ned spinnaker...Detta plus våra allt för långsamma kryssar gjorde att vi tillslut blev slagna av alla jollarna, förlåt jag menar nepparna.. Trots allt så blev det en bra dag med mycket träning ( även fysisk med 9 spinnaker sättningar )

På torsdag blir det segla/tävla av igen och vi skall prova lite nya grepp..
2 kommentarer:

  1. Ge nepparna vad det tål!!! ;)

    SvaraRadera
  2. tack för det.. Jag har ju mätbrev nu med möjlighet att segla både med codezero och genuan så i lättvind går vi fort.. Hur skotar ni självslående focken? Fullt i botten eller lite lösare, jag tror att vi måste prova med att skota focken utan skenan för att hitta rätt känsla.. I kryss med ca 6-7 m/s vilken gpsfart kan ni hålla då?

    SvaraRadera