Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

söndag 26 maj 2013

Kanon helg! Ornö runt. (uppdateras löpande)

Fin segling, toppen väder och mycket vind, lite för mycket i går bara... Göran och jag började med en fin tillfartssegling från Dalarö. Lyckades även med att träna lite innan grilldax.. Lite nervös men förväntansfull stämning i lagunen på Ornö. Efter middag och lite vin så lade jag och Göran upp taktiken för kommande dag..


Sen var det dax för Ornö Runt.. 40 års jubileum. Spänningen i lagunen växte påtagligt morgonen där på och alla båtar började lasta av onödigt gods, segel och extra ankare mm bars av och läggs i högar i skogen. Ute vid starten började de andra NFarna dyka upp :-) "Duga", "Kölbåten" med flera och spänningen steg ytterligare några snäpp..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar