Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

lördag 18 maj 2013

Lidingö runt, premiären..

Vi missade tyvärr lite på starten och fastnade sen i dålig vind.. Först efter ca 10 minuter så fick vi upp  farten. Kul segling från östra sidan och härlig spinnaker körning ned mot målrakan som bjöd på lite lynniga kryss vindar..  Båten gick i alla fall toppen bra och allt fungerade.. nu är det bara att leverera!


Gunnar kör spinnare.. Nedförsbacke hela norra sidan! Disigt väder hela dagen som övergick i lite tjocka på vägen hem.


På hemvägen fick vi som sagt även till den nya autopiloten! Den fungerad fantastisk fin sen på vägen ut  mot Dalarö.. Bara att ställa in kursen, på med auto, och sen var det bara att hålla ordning på segel-trim och gps!


Fjärren är supersmidig och lätt att alltid ha till hands.


Motorn jobbar snabbt och ofta, nästa för ofta om man vill njuta av vågornas kluck... tänker försöka hitta något lite lugnare cruising inställning senare...


Den höll kursen suveränt även vid hårda vindkörare och svall, kommer att fungera fint på sommarens långa transport seglingar och shorthanded tävlingar! 

4 kommentarer:

 1. Jag ska alldeles snart montera min SPX-5. Kom gärna med alla möjliga tips.

  SvaraRadera
 2. Det mesta fungerade fint.. Jag hade trots allt inte vänt polerna rätt till motorn... Lurades lite av självtesten

  SvaraRadera
 3. Den visade styrbord och jag trodde det var så men jag avläste fel.. När allt var kopplat rätt så var det bara att följa självtestprogrammet.. Ett par 360 svängar för att testa ev kompass störning och sedan gör den några svängar för att ställa in dämpning mm... Men det känns sommar att det går bra att följa dokumentationen och programmet i instrumentet! Jag provade i lite men lite sjö och " nästankryss" i söndags. Vind

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm.. Svårt att skriva inlägg när det bara låser sig hela tiden.. Vindar i alla fall upp mot 7m och lite byigt! Inga problem att hålla kursen. Och lika vid motor och stora svall från färjor och annat!

   Radera