Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

måndag 20 maj 2013

Snart dax igen ORNÖ RUNT.


Det ska bli kul och spännande att försöka hålla jämn fart med de andra NF-arna igen.
Tappade nästa 20 minuter mot dem på Lidingö runt, men då tror jag att vi hade sämre vind i starten...
Ornö runt är ju en tradition numera för Magda. Vi har fortfarande mycket att lära men båten och seglen börjar vara i harmoni i alla fall.. Troligen väljer vi Next-focken på lördag men kör med UK-storseglet som känns snabbare i alla fall är det lättare att lufta och hålla farten med om det brallar i lite extra. Prognosen ser lite osäker ut, men det ska passera ett lågtryck med regn, troligast natten mot lördag..

Jag och Göran E. kör själva i år och tränar lite shorthanded segling, strumpa på spinnaren och ordning på skot och fall gör det lite lättare, och lättare blir vi definitivt eftersom vi var fem i besättningen förra året! LITE väl många ;-)

Sail on...
 

2 kommentarer: