Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

tisdag 14 maj 2013

Trött,trött jättetrött!

I dag blev det många timmar vid Mälaren, först meka däcksblock och en till avlastare på styrbordssidan för ett extra fall. 


En perfekt genväg till två extra block, skruvas och sikalimmas på den gamla men väl fungerande..

Att montera avlastare tar alltid lite tid, mäta, borra, hitta rätt skruv, demontera tak, sika, montera mutter, skruva, tillbaka med taket, KLART!


Sen slipades och lackades "badrummet" med blank fernissa för att stoppa begynnande lacksläpp, det får bli ett par varv sidenmatt lack nästa vår...

Iväg till varvet och snickrade till lite trästöd för push o pullpitt, fungerade bra och lite extra spännband från Bauhaus kom väl till pass!!


I morgon bär det av till Stockholm.. Hoppas vara framme före 15.00. Då blir det motorservice och mastmontering på Djurgården.

4 kommentarer:

 1. Fullt upp :) Vart ligger du innan LR? Vi tänkte ev lägga oss på Fjäderholmarna på fre kväll.

  SvaraRadera
 2. Lycka till! Vi håller alla tummar som finns!!!

  SvaraRadera
 3. @ Tomas. Vi ligger nog lite närmare stan och med bilnära plats! Vi hörs av!

  Tack Ewa!  SvaraRadera
  Svar
  1. Jocke, Lilla Blå15 maj 2013 01:45

   Lycka till och segla väl...

   Radera