Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

måndag 5 augusti 2013

Trötta men nöjda efter en kanonhelg.. NF-race!

Efter en sen transportsegling kom vi till Västra delsholmen mitt på natten mot lördag och låg på ankar under natten och gled in till bryggan lagom till skepparmötet..


Tretton båtar till start och toppen väder! Banan såg lovande ut och visade sig vara lika toppen som vädret! Många rundningar att hålla reda på bara...


Starten flyttades fram en timme för att få lite bättre vind och 12.00 drog fältet i väg.. Vi satsade på lovartsflagga och kom i väg ganska bra. Fick dock falla av lite för att får frivind och tappade spåret en kort stund men sen var det bara att trimma för kryss och köra...


Niclas i "Duga" spanar mot startlinjen..


Lasse övervakar starten men kommer sen starkt!


Vi seglade i klunga hela vägen tillsammans med "Hajen", "Windy" och "Maria Therese". Efter ca 1/3 del av banan kom "Kölbåten" i kapp och förbi efter ett ofrivilligt badstopp... Vi i andra klungan höll sedan ett tight race hela vägen till målrakan där de luriga vindarna visade på vilken skeppare som var mest på hugget! (Och tur med vind-vriden)
Dvs vi kom in sist av båtarna i den klungan och tappade även en placering till Conny Holt i 105... Bra seglat Conny! Men vi var mycket nöjda med dagen och lärde oss många nya bra knep och höll som sagt jämn fart med många andra båtar. (det gjorde vi inte förra året..)

Sen tog en trevlig eftermiddag vid med den klassiska tipspromenaden och pris/lotteri samt god grillning och tillhörande dryck.. Mycket bra ordnat och trevligt sällskap!


"Hemseglingen" till Bullandö på söndagen blev även den fantastisk! Strålande väder med bad och sol. Sen kom sjöbrisen och gav oss en timmes halvvind in till marinan och en avslutande söndagsmiddag på Bullandökrog!! Najs


Badläge på Kanan.. 


Nöjd!! 

2 kommentarer: