Från puts på varvet till Ulvöregattan på Högakusten. Här visas utvecklingen av vår segelbåt "Magda från Uppsala" samt seglingar och kappseglingar. Hon är en Nordisk familjebåt (NF) Byggd på varv i Danmark. NF är en lättseglad och snabb båt som lämpar sig väl för kappsegling. Många av NF- båtarna i Stockholm har under åren placerat sig med toppresultat i ex.vis Lidingörunt och Granprix i Stockholm, se länk:http://www.gransegel.se/GP10.html. Hälsningar Roger och Helena.

tisdag 30 september 2014

Torkning påbörjad..

Sågning med Boschs modell av "Feinsåg" påbörjad..  Planen är att ta bort mastfästet också för att förstärka även det med epoxi. Dock satt de skruvarna så hårt att jag behöver bättre skruvverktyg typ slagmejsel.


Sågat runt hela hålet och lyft på locket, varierande grad av fukt indränkt balsa.


Det mesta gick att skrapa bort med kniven.


Ganska rent och rensat. Mastfästet ska lossas och lite mera laminat sågas bort. Solventilatorn tas bort, så även brytblocken på bilden. Ytterligare balsa skarpas bort och sen blir det att låta stå och torka under några månader. 

4 kommentarer:

 1. Hej jag gjorde samma arbete underifrån på min NF i våras. levangen till självslående focken hade läckt via de 21 skruvarna. 34 år gammal silikon höll inte mera tätt.
  H. Åke Vasa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Åke! Ja silicon håller inte tätt så bra efter några år!

   Radera
 2. Vad för sågblad använde du? Jag använder normalt diamantegg när jag sågar GRP, men det ser ut som om du har nåt annat. Har du jämfört?

  SvaraRadera
 3. Bosch bimetall... Biter ganska bra på plastlaminaten men blir slött på ett par löpmeter... inte provat nått annat.. :-)

  SvaraRadera